Wat mag je meenemen in het vliegtuig?

beasty-242624

Binnenkort ga ik voor het allereerst vliegen. Ik vind het onwijs spannend, maar ik heb er zo veel zin in! Voor het eerst vliegen roept zoveel vragen op. Hoeveel vloeistof mag je mee, wat je mee mag qua eten en of je bijvoorbeeld scheermesjes mee mag. En omdat ik altijd veel te veel overdrijf met plannen en ik hou van voorpret heb ik hier voor jullie en mezelf een paar handige tips over wat wel en niet mee mag in het vliegtuig.

Make up

Er zijn een aantal algemene regels qua reizen met het vliegtuig en vloeistoffen. Ook make-up valt onder deze groep vloeistoffen. Alles wat smeerbaar is en vloeibaar is valt onder vloeistoffen zoals mascara, foundation en dagcrème. Poedertjes vallen er niet onder.

Alle vloeibare make up in je handbagage moet onder de 100 ml zitten en moeten worden bewaard in een plastic ziplock zak met andere vloeistoffen

Vloeibare make up in je ruimbagage mag in alle maten worden mee genomen. Haarlak en deo onder druk moeten altijd in je ruimbagage.

Probeer om een paar beauty producten bij in je handbagage te doen om jezelf na de reis een beetje op te frissen zoals concealer (die is vaak onder de 100 ml) mascara en voor je wenkbrauwen. En verder kun je een vochtinbrengende crème en lippenbalsm.

Eten in het vliegtuig

Als je een korte vliegreis hebt of je houdt gewoon niet van vliegtuigeten mag jij je eigen eten meenemen. Je mag rustig chips, snoep, boterhammen met kaas en appels meenemen in het vliegtuig. Je moet er wel op letten dat je voedsel dat vloeibaar is in je handbagage (zoals yoghurt, eieren of soep) onder de 100 ml moeten blijven. Let ook op bij voedsel dat snel bederft. Dat mag soms ook niet mee. Bij sommige landen mag je groenten en fruit niet mee de grens over. Zoals bij Zuid-Amerika. Het mag dan wel het vliegtuig in maar het moet wel op zijn als je er weer uit gaat.

Ga voor de actuele regels naar je eigen vliegtuigmaatschappij om te kijken waar voedsel wel niet heen mogen.

 

stephanie-klepacki-222873Photo by Stephanie Klepacki on Unsplash

Ruimbagage

In je je ruimbagage mag je in principe alles meenemen behalve wat er op de lijst met verboden goederen staat.

Om te kijken wat er niet mee mag in je ruimbagage moet je kijken bij het kopje ruimbagage onderin.

Absoluut verboden

Het is absoluut verboden om (vuur)wapens mee te nemen, maar ook net (water) pistooltjes die er heel erg op lijken mogen niet mee. Alles wat niet mee het vliegtuig in mag kan vinden met de lijst met verboden goederen.

Als je verder nog vragen of onduidelijkheden hebt kun je naar je eigen vliegtuigmaatschappij bellen.

 

 

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad. Ik in ieder geval wel

xx

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s